ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

Η έγκαιρη, αλλά κυρίως σωστή, μύηση του παιδιού στον κόσμο της Πληροφορικής αποτελεί για το Σχολείο μας έναν καίριας σημασίας στόχο.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα σταδύο σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικήςεξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, ο αριθμός των οποίων είναι τέτοιος που κατά το μάθημα της Πληροφορικής οκάθε μαθητής να χειρίζεται το δικό του υπολογιστή. Επίσης, σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής υποστηρίζεται απόπρωτότυπα βιβλιοτετράδιατα οποία παρέχονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές.

Στο Δημοτικό, το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται από την Α' Δημοτικού. Ο μαθητής έρχεται σε επαφή με το χειρισμό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και με βασικές λειτουργίες του λογισμικού. Συγχρόνως, στη διδασκαλία αξιοποιούνται ποικίλες εκπαιδευτικές εφαρμογές πολυμέσων και ζωγραφικής, προκειμένου το μάθημα να γίνεται πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό. Μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού, οι μαθητές έχουν έρθει σε επαφή με προγράμματα επεξεργασίας κειμένου (Word), ηλεκτρονικών παρουσιάσεων (Powerpoint) και λογιστικών φύλλων (Excel), καθώς και με απλές εφαρμογές προγραμματισμού.

Από τον Ιούνιο 2014, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση συνεργάζεται με την Technokids, ένα διεθνή οργανισμό που διδάσκει σε παιδιά σχολικής ηλικίας τη σωστή χρήση των Νέων Τεχνολογιών με την πρωτοποριακή μέθοδο του Project based Learning. Η εκπαιδευτική ύλη του προγράμματος είναι αναγνωρισμένη από την Microsoft  Inc. και διδάσκεται με επιτυχία σε 32 χώρες και σε περισσότερα από 5000 σχολεία.

 

Στο Γυμνάσιο, συνεχίζεται σε μεγαλύτερο βάθος η εκμάθηση των παραπάνω εφαρμογών. Επίσης, οι μαθητές μαθαίνουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και την οργάνωση ενός δικτύου.

 

Στο Λύκειο, οι μαθητές ασχολούνται με τον προγραμματισμό σε html περιβάλλον για την κατασκευή ιστοσελίδων και με το graphic animation.

 

Όσοι μαθητές επιθυμούν τη συστηματικότερη και σε μεγαλύτερο βάθος ενασχόληση με την Πληροφορική, τη Ρομποτική και την Τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους αντίστοιχους Ομίλους που λειτουργούν τόσο στη βαθμίδα του Δημοτικού όσο και στη βαθμίδα του Γυμνασίου και Λυκείου. Μέσα από τη συμμετοχή τους στους συγκεκριμένους Ομίλους, οι μαθητές προετοιμάζονται και για πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, στους οποίους το Σχολείο μας όλα τα τελευταία χρόνια σημειώνει υψηλότατες διακρίσεις.

 

Τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο και Λύκειο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής, μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος Lego Mindstorms, και να προετοιμαστούν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, προστάδιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής.

 

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, επίσης, οι μαθητές, πέρα από το μάθημα της Τεχνολογίας που πραγματοποιείται στο ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο, μπορούν να προετοιμαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools, στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν με πολύ καλές επιδόσεις.

 

 

Διακρίσεις στην Πληροφορική

3η θέση (2011) στο Διεθνή Διαγωνισμό Πληροφορικής «Thinkquest» της Oracle, ανάμεσα σε 2.102 ομάδες από όλον τον κόσμο

 

 

Διακρίσεις στη Ρομποτική

2014: 1η θέση για την ομάδα Λυκείου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής και εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Σότσι της Ρωσίας

2014: Η ομάδα Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής στην Πάντοβα

2014: 3η θέση για την ομάδα Γυμνασίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής

2014: 6η θέση για την ομάδα Δημοτικού στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής

2013:   1η θέση για την ομάδα Λυκείου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής, εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και κατάκτηση της 12ης θέσης στον κόσμο ανάμεσα σε 97 ομάδες

2012:   4η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής

2011:   2η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής

 

Διακρίσεις στην Τεχνολογία

2014:   6η θέση για την ομάδα μας Fastsix ανάμεσα σε 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα

2013:    15η θέση για την ομάδα μας Gear ανάμεσα σε 58 ομάδες από όλη την Ελλάδα

 

Copyright 2012. Joomla 1.7 templates free. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ