ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΑΣΚΑΛΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 16.00


Έντυπα που θα χρειαστείτε:

ylika endisi ekkremotites a dim deltio ygeias

Αγαπητοί γονείς,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη συνάντηση που θα γίνει με το δάσκαλο ή τη δασκάλα που θα έχει το παιδί σας την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, στις 16.00. Σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση με το δάσκαλο του τμήματος κρίνεται απαραίτητη - για παιδαγωγικούς λόγους - η παρουσία και των δύο γονέων (χωρίς τα παιδιά).

Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων μας αναλυτική παρουσίαση και τεκμηρίωση, με παιδαγωγικά επιχειρήματα, του Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου μας.

Η παρουσία όλων των γονέων κρίνεται απαραίτητη. Η εμπειρία και η παιδαγωγική έχει αποδείξει ότι η ελλιπής γνώση του Κανονισμού και των διαδικασιών οδηγεί σε ασυνέπεια. Η ασυνέπεια και η παρέκκλιση από τις προβλεπόμενες εκ του Κανονισμού διαδικασίες δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του Σχολείου και τη σημαντική απ’ όλες τις απόψεις καθημερινότητα των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και η κοινή αποδοχή αρχών και κανόνων θα μας κάνει όλους περισσότερο συνεπείς, θα διασφαλίσει όχι μόνο τη γόνιμη συνεργασία σχολείου – οικογένειας, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου και, κατ’ επέκταση, την ομαλή καθημερινή ζωή και ασφάλεια των μαθητών, κάτι που αποτελεί στόχο όλων μας.

Στη συνέχεια, θα περάσετε στην αντίστοιχη αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος του παιδιού σας.Ο δάσκαλος θα σας ενημερώσει αναλυτικά για τον τρόπο διεξαγωγής του κάθε μαθήματος, για τον τρόπο μελέτης στο Σχολείο, τις υποχρεώσεις των μαθητών στο σπίτι και τον τρόπο που εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδό του. Επίσης, ο δάσκαλος θα σας ενημερώσει για την επικοινωνία και την συνεργασία που θα έχετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του παιδιού σας.

Ακόμα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω :

  1. Τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας για την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να τα προσκομίσετε στη Γραμματεία Δημοτικού το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, που θα έχετε τη συνάντηση με το δάσκαλο.
  2. Το σχολικό έτος 2013-2014 ξεκινάει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013.
  3. Για τις ώρες των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων της επόμενης χρονιάς θα ενημερωθείτε, τηλεφωνικά από τη συνοδό, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων (περίπου στις 9/09/2013).

Από τη Διεύθυνση του Δημοτικού

Copyright 2012. Joomla 1.7 templates free. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ